מדריך הכולל את כל הדרכים והזכויות שבדרך להפוך להיות הורה בישראל
חשוב לדעת!
ארגון משפחה חדשה מספק ייעוץ וסיוע משפטי בכל תחום ההורות. מתעניינים בהליך אימוץ בין בני זוג? פונדקאות בארץ או בחו”ל? טיפולי פוריות או פתרונות אחרים בתחום ההורות? אתם מוזמנים לקבוע איתנו פגישת ייעוץ, כל שעליכם לעשות הוא למלא את טופס יצירת הקשר. פרטים על המדריך בהמשך העמוד.
הורות זו זכות – המדריך ה 16 בסדרת מדריכי משפחה חדשה
להורדת המדריך בחינם בקובץ Pdf, מלאו את הפרטים כאן
מדריך חדש-מסדרת מדריכי משפחה חדשה, העוסק בדרכים השונות בהן אנו יכולים ורוצים להפוך להיות הורים בישראל. בפתח דבר עוסק המדריך בשאלת הזכויות והחובות ההוריות. בהמשך עוסק המדריך בסוגים השונים של ההורות, החל מהורות טבעית, הורות יחידנית ועד הורות של בני זוג מאותו המין, כמו כן דן המדריך בסוגיות הפסקת הריון ומניעת הורות, גניבת זרע ושימוש בטכנולוגיות הפריון השונות המקובלות כיום. המדריך הוא אבן יסוד בספר הזכויות ההוריות.
סדרת המדריכים של ארגון משפחה חדשה מוצאת את המכנה המשותף הרחב ביותר להאיר את זכויות התא המשפחתי ויחידיו בפני מגוון רחב של האוכלוסיות והתאים המשפחתיים בישראל. במדריך הנוכחי, ביקשנו להציג בפניכם את אחד הנושאים המתפתחים ביותר כיום בתחום ההולדה והפריון על כל המשמעויות המשפטיות והחברתיות הכרוכות בכך.
המדריך עוסק בנושאי החובות והזכויות ההוריות, מה מגיע לנו ומה מחייב אותנו, כמו כן תמצאו פירוט במדריך לגבי ההטבות המיוחדות הניתנות למשפחות מיוחדות, כגון משפחות חד הוריות. המדריך עונה על שאלות המעסיקות אותנו כיום בעידן של טכנולוגיה רפואית מתקדמת, כגון; האם ניתן לגנוב זרע מגבר? וכן האם יש סיכוי כי תורם זרע אנונימי יתגלה יום אחד ויצטרך לשאת באחריות על ילד? וכן האם ניתן להרות מזרע של אדם שנפטר?
המדריך דן בשאלות של יצירת הורות בדרך של פונדקאות ואימוץ, ומה קורה אם הפונדקאית חוזרת בה ורוצה את הילד לעצמה? האם ישראלים, בעלי אזרחות זרה יכולים לאמץ ילד בחו”ל ללא התערבות המדינה? מה תפקידו של השירות למען הילד? על כל אלה ועוד, תוכלו למצוא מידע מעודכן ושימושי. המשפחה היא היישות המשפטית הדינמית ביותר והיא לובשת ופושטת צורה בהתאם להלכי הרוח והשתנות החברה בה היא מתקיימת.
המדריך כולל 32 עמודים והוא מכיל מידע מקיף ועדכני אודות :
- מהי הורות
- זכויות וחובות ההורה
- משפחה חד הורית והורות יחידנית
- גניבת זרע
- הפלה
- אימוץ
- פונדקאות
- הורות באמצעות הפרייה חוץ גופית
- הורות באמצעותהזרעה מלאכותית
- בִּיוֹ-הורות -שימוש בזרע של אב ידוע שאינו עוד בחיים.
5 תגובות
מתוך בורות ואולי אפילו רצון טוב, אתם מחריבים את מה שנשאר “אוד מוצל מאש” מעם ישראל בהגברת ההתבוללות והממזרות בעם הקדוש. חוקי התורה נראים נוקשים מדי? בעולם שרובו ככולו מאמין שהתורה היא קדושה, אפילו גוים מודים בזה – מצינו סוג אחד של אנשים שלא טורח אפילו לבדוק מה כתוב בתורה. למה הכללים נוקשים? זה כמו לאכול בריא.. כדי שלא להזדקק אחר”כ לרופא ח”ו. מתוך מוסריות הכי בסיסית, אני מבקשת מכל אחד מכם ללכת פעם לבית חב”ד ולשטוח בפניהם את קושיותיכם ומעניכם – אולי תופתעו.
בכל אופן – יש הבדל גדול אם בתור אדם פרטי אתה בוחר לפרוק מעליך עול מצוות – זה בינך לבין הקב”ה. אולם – לפגוע באחרים ולהחזיק יד עוברי עבירה בפרהסיה ולחלל את העם הקדוש “בבת עינו” של מלך מלכי המלכים הקב”ה בלי שום חקירה ודרישה זה סתם כי בא לי – זה כבר עסק אחר לגמרי. דמוקרטיה אמורה לשמור על זכויות הפרט והארגון הזה לדאבוני פוגע לא רק בפרט כי אם גם בכלל
יחי אדונינו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד
טליה שלום, נקודה חשובה היא שמאות אלפי אזרחים במדינה אין להם נגיעה לדת היהודית. מי שיהודי ורוצה להקים תא משפחתי לפי המסורת היהודית – אין לנו אלא לשמוח בשבילו ולאחל מזל טוב. אך האם נכון לשלול זכויות ולהערים קשיים על אזרחים שאינם יהודים או שמעוניינים לבטא את עצמם בצורה שאינה דתית?
אנו בהחלט לא עוסקים בהחרבה ולא מנסים להשפיע כלל על חוקי התורה. רק לתת את הזכויות הבסיסיות שאת נהנית מהן – לכל אחד.
אני מוטרדת ומתעניינת בשאלת הורות מורכבת יותר מאשר זוג הורים (ביולוגי, חצי ביולוגי או שאינו ביולוגי כלל). אני מוצאת שסוגיית ההורות צריכה להתרחב מעבר למבנה הזוגי הקונבנציונאלי. דוגמא אחת כזו היא מציאות בה זוג הומוסקסואלי מבקש להביא ילד עם הורה פעיל מהמין השני, נוצרת הורות מורכבת שצריך כלים להתמודד עם ההשלכות האישיות והמשותפות שלה, כמו גם עם מסוגלות החברה להכילה. הייתי שמחה לעסוק ולהכיר תכנים בנושא.
היי עפרה,
אנחנו עוסקים בהורות כזכות אנושית בסיסית, ולכן בהחלט נוגעים גם בהורים יחידניים, אימוץ ילדי בני זוג, פונדקאות והורות של זוגות גאים למשל. את יכולה להכיר תכנים קודם כל בעזרת המדריך, וגם על ידי ביקור באתר שלנו או בעמוד הפייסבוק שלנו – אותם אנחנו מעדכנים בהתפתחויות ועדכונים.
אני ובת הזוג שלי שתחיה, שנינו יהודים, שנינו נולדנו בישראל ומצאנו לנכון להתחתן מחוץ לרבנות, באמצעות “משפחה חדשה”.
קיימנו טקס מאוד דתי, אך ללא רב מהרבנות אשר קיבלה מונופול מהמדינה על כל נושאי היהדות, ועשינו זאת מכיוון שרצינו לנץבנות טקס יהודי שמתאים למסורת שלנו, וכאקט מחאתי לחזק את המודעות בנושא. עלינו לחיות בחופש דת, יבחר כל אדם את מידת מוערבותו.