צו ירושה- הדרך שלכם לרשת את חלקכם

ירושה היא תהליך חברתי קנייני משפטי שבו אדם מעביר את רכושו ונכסיו אל הקרובים לו.

הירושה היא מוסד המוזכר במקרא והתהליך הזה היה רווח כבר בתקופה הקדומה.

צו ירושהדין הירושה של התורה קבע כי בנים יורשים את אביהם, והבכור מקבל פי שניים מֵאֶחָיו, רק כשאין בנים – יורשות הבנות את אביהן, אם יש בנים, אינן מקבלות חלק בנחלות השבט ובירושה. היחס המפלה לבנות נמשך למעשה עד עצם היום הזה והוא בא לידי ביטוי כאשר ניתן צו ירושה.

מהו צו ירושה?

צו ירושה, הוא הצו השיפוטי הניתן על ידי הרשות השיפוטית המוסמכת, הקובעת מי הם יורשיו של אדם שנפטר, ובהתאם לצו הירושה הם יוכלו לקבל את חלקם בירושה, בכסף או ברכוש או בזכויות. צו הירושה הוא המסמך הרשמי בו כתובות זכויותיהם של היורשים ועם צו הירושה שבידיהם הם יכולים לפנות למוסדות השונים המחזיקים את הרכוש שהם זכאים לו.

לדוגמא – זכויות בדירה, ניתן לממש באמצעות צו הירושה, שיימסר לרשם המקרקעין (טאבו). זכויות בכספים המופקדים בבנק, זכויות במיטלטלין, מכונית וכד’ הכול יתאפשר באמצעות הצגת צו הירושה המעיד על כך שהיורש הוא אכן יורש.

מי מוסמך לתת את צו הירושה ?

צו הירושה, יכול להינתן על ידי רשם הירושות או על ידי בית הדין הרבני האזורי. צו הירושה נמנה על חלק מאותן פעולות משפטיות שיש שתי ערכאות מקבילות המוסמכות לאשר ולהוציא אותו.

רשם הירושות, בניגוד לבית הדין הרבני, כפוף לחוק האזרחי, של מדינת ישראל, כלומר לחוק הירושה תשכ”ה 1965, בעוד בית הדין הרבני כפוף לדין העברי דיני ההלכה. אמנם ההחלטה לאיזה ערכאה לפנות להוצאת צו ירושה היא החלטה אישית, אך יש לדעת שכל אחת מהערכאות הללו מתנהלת על פי דין שונה ויכול שתגיע לתוצאות שונות.

מדוע אנו צריכים להצטייד בצו ירושה ולא יכולים פשוט לפעול בעצמנו, אחרי שנפטר קרובנו?

התשובה לכך טמונה בעובדה שישראל היא מדינת חוק, בישראל ובעולם כולו, קיים חוק מסודר אשר קובע מה יעשה ברכושו של אדם שנפטר ואותו אדם לא השאיר אחריו הוראות כתובות בצוואה, בה הוא ציין באופן מפורש מה הוא מבקש שייעשה ברכושו ומי מוסמך לעשות מה ברכושו. במצב כזה, קובע החוק את הכללים וכדי שניתן יהיה לפעול על פיהם, חייבים להביא בפני רשם הירושות או בית דין דתי את המידע, כדי שהם יוכלו לפרסם צו ירושה בו הם קובעים מי זכאי לאיזה חלק בירושה.

אם השאיר אדם צוואה אחריו יחולק הרכוש בהתאם לבקשתו ובמקום צו ירושה יוציא בית המשפט או בית הדין, צו לקיום צוואה.

נוסח הבקשה לצו ירושה

צו הירושה מנוסח כבר בגוף החוק באופן המקל על היורשים להגיש את הבקשה לצו ירושה, המשמעות היא שאין צורך לנסח ניסוח משפטי מיוחד, עם זאת צריך לדייק ברישומים בהתאם להוראות החוק. בבקשה עצמה יש לציין מי הם היורשים ומה חלקו של כל אחד מהם. חשוב לדעת גם, שיורש יכול להסתלק מחלקו בירושה הוא יכול לעשות זאת במסגרת הבקשה לצו ירושה.

אם נפטר קרוב שלכם, לפני שתפנו לבית המשפט או בית הדין הקדימו וקבלו ייעוץ משפטי, לעיתים טעות קטנה עשויה לעלות לכם ביוקר. שמרו על הזכויות שלכם !

צרו איתנו קשר בטלפון 03-5660504 (א’-ה’ 09:00-18:00) או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

למידע נוסף השאירו פרטים

 

פורסם בקטגוריות: צוואה וירושהתגיות: השאר תגובה

פרסם תגובה

שדות חובה מסומנים ב *

*
*

מותר להעזר בסימני HTML הבאים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מרקטיזם - פרסום בגוגל / פרסום באאוטבריין