5% מבני הזוג בישראל, חיים כידועים בציבור
סה”כ 170,000 נשים וגברים חיים עם בני זוג בלי שנישאו באופן רשמי
החל משנות ה -60 המאוחרות וראשית שנות ה- 70 שעור הנישואין בעולם המערבי יורד בהתמדה בישראל החל התהליך כ- 10 שנים מאוחר יותר, ככל הנראה מסיבות שמרניות. במקביל חלה עלייה במספר בני הזוג הבוחרים לחיות יחד כידועים בציבור.
יחד עם זאת יש לעשות אבחנה בין המונחים “ידועים בציבור ל “פילגשים” ה”פילגש” (אין מונח ידוע לפילגש כשמדובר בגבר) היא או הוא הם בני זוג שמערכת היחסים בינם לבין בן זוגם מתאפיינת ביחסי אהבה, גם אם יחסים אלו נמשכים תקופה ארוכה (אף עשרות שנים) אין מדובר בידועים בציבור אלא במערכת יחסים רגשית ותו לא, ליחסי פילגשות אין כל מעמד או הגדרה משפטית.
לעומת זאת ידועים בציבור הם מי שעונים על המבחנים הבאים מנהלים משק בית משותף, חיים תחת קורת גג אחת, יש ביניהם מערכת אמוציונאלית הטומנת בחובה יסודות רגשיים וחיי אישות.
לעניין זה בנתונים המובאים במחקרנו זה, אין ביטוי למערכת יחסים בין בני זוג מאותו המין, שכן על פי תפיסתנו, יחסי שיתוף בין בני זוג מאותו המין, הינם זהים ביסודות הרגשיים ויחסי האישות לבני זוג ממינים שונים, על אף שהם בני אותן הזכויות ומהווים תא משפחתי לכל דבר ועניין, אנו בחרנו להעניק להם מעמד מיוחד משל עצמם של “שותפים ביתיים” או כפי שנקראים בלע”ז “קוהביטנטים” ולהם נייחד מחקר מיוחד.
הכרה בזוגיות ללא נישואין בישראל: מספר רב של חוקים משווה את מעמדם של הקוהביטנטים לזוגות נשואים, אולם אין הכרה רשמית ואין הכרה לצורכי מיסוי.
תמונת הידועים בציבור ישראל ובמדינות האיחוד האירופי
ידועים בציבור על רקע זוגיות אחרת
שיעור הידועים בציבור עלה ב 8% בתוך 3 שנים
1 מתוך 10 זוגות צעירים בישראל מעדיף שלא להתחתן
תגובה אחת
כל הכבוד על העשייה המבורכת ,את עושה פריצת דרך בעולם הדמוקרטי בנושא התא המשפחתי
האם את נעזרת בכלי הגישור בפתרון הסוגיות המשפטיות העומדות בפנייך?