7 סיבות טובות לערוך הסכם ממון או הסכם חיים משותפים

הסכם ממון נתפס לעתים קרובות, ושלא בצדק – כאקט שלילי, המעיד על חוסר אמון. ההפך הוא הנכון, והסכם ממון הוא הדרך הטובה ביותר לבסס מערכת יחסים זוגית בריאה, שקופה ונטולת דאגות.
אספנו שבע סיבות טובות לערוך הסכם ממון עוד היום, כדי שאתם תוכלו ללמוד ולדעת מה תרוויחו מעריכת הסכם ממון או הסכם חיים משותפים.
 

הסכם ממון מחזק את יסודות הזוגיות

אי אפשר להמנע מהעובדה שכולנו נכנסים למערכת יחסים עם נכסים מסוימים או הון עצמי כלשהו. לא משנה אם את ההון שלנו עשינו בעצמנו, קיבלנו כעזרה מההורים, ירשנו מבן זוג קודם או השגנו בכל דרך אחרת – חשוב להגדיר במערכת זוגית מה כל אחד מביא איתו, מה הוא מצפה לתת ולתרום ואיזו אחריות מקבלת מערכת היחסים הזוגית על ההון שהופך להיות משותף. עריכת הסכם ממון עוזרת לבני הזוג לשים את הכל על השולחן ולהיות שקופים – דבר שכל יועץ לענייני זוגיות ימליץ עליו. בעזרת הסכם הממון אתם נכנסים למערכת היחסים בעיניים פקוחות לרווחה.
 

הסכם ממון מעניק שקט נפשי, גם במקרה של פרידה

כולנו נכנסים למערכת יחסים זוגית ממקום של אהבה ואופטימיות. עדיין, קורה שמערכות יחסים עולות על שרטון ולא מחזיקות מעמד. אם החלטתם בצער על פרידה, הסכם הממון יעזור לתהליך הפרידה להיות הרבה יותר קל ונוח. ללא הסכם ממון מסודר, יש לפרידות נטיה להפוך למכוערות מאוד, לעתים קרובות סביב העניין הכלכלי. עם הסכם ממון מסודר כל אחד יודע מראש מה החלוקה, אין על מה לריב ואפשר אפילו להיפרד כידידים.
 

מגדירים את האחריות ההדדית

הסכם ממון מכסה לא רק את מה שכל צד מביא איתו למערכת היחסים החדשה, אלא גם מה יקרה עם ההכנסות העתידיות. תכונה זו של ההסכם יכולה לעזור לכם ממש להגדיר יעדים כלכליים, אחריות הדדית ולהבין איך בונים ביחד את משק הבית המשותף על כל המשמעויות הכלכליות שלו.
 

לידועים בציבור- קבלת זכויות שוות לבני זוג נשואים

על זוגות נשואים חל חוק יחסי ממון. החוק מגדיר כי במקרה של פקיעת נישואין, הנכסים שצבר הזוג יחולקו באופן שווה בין שני בני הזוג. אם אתם ידועים בציבור או שותפים לחיים שלא נישאו, חוק יחסי הממון אינו חל עליכם. עריכת הסכם ממון אם כן, היא הדרך היחידה להבטיח שוויון זכויות לזוג נשוי וחלופה לחוק יחסי ממון.
 

הסכם ממון גובר על חוק יחסי ממון

כפי שצוין בסעיף הקודם, על זוגות נשואים חל כברירת מחדל חוק יחסי ממון. עריכת הסכם ממון גוברת על חוק יחסי ממון, ומאפשרת לבני הזוג לקבוע הסדר יצירתי וגמיש יותר ממה שמספק החוק כברירת מחדל. עם הסכם ממון בני הזוג יכולים “לתפור חליפה” בהתאמה אישית ועל פי העדפותיהם הספציפיות.
 

הסכם ממון אפשר לערוך בכל זמן

שואלים אותנו לעתים קרובות מתי נכון לערוך הסכם ממון? האם הזמן הנכון הוא לפני החתונה? לפני רכישת דירה? כשיש ילדים? האמת הפשוטה היא שניתן לערוך הסכם ממון בכל נקודת זמן שתבחרו. נכון לומר שההקדם האפשרי עדיף, או ליתר דיוק ברגע שיש רכוש וממון כחלק ממערכת היחסים הזוגית. לצורך העניין, גם מעבר למגורים משותפים הוא הזדמנות טובה. בכל מקרה, אף פעם לא מאוחר מדי, ועריכת הסכם ממון תחזק את מערכת היחסים הזוגית בהתאם לסעיפים הרשומים מעלה בכל נקודת זמן שתבחרו.
 

כל שינוי בהסכם ממון מחייב את בני בני הזוג

לא ניתן לבצע שינויים בהסכם ממון באופן חד צדדי. כפי שמתכננים, בונים וחותמים על ההסכם ביחד, כך גם כל שינוי חייב להתבצע יחדיו. כלומר, אפשר לשנות את הסכם הממון אם תרצו- החיים הם עניין דינמי והסכם הממון אינו לכל החיים בהכרח. מצד שני, לא מתאפשר תסריט בו אחד מבני הזוג מבצע שינויים על תדעל עצמו. ההסכם מחייב גם שינויים עתידיים בתכנון והסכמה משותפת, ומשאיר את השותפות הכלכלית והזוגית רלוונטית בכל החלטה עתידית.
 

מעוניינים בעריכת הסכם ממון? צרו איתנו קשר בטלפון 03-5660504 (א’-ה’ 09:00-17:00) או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

למידע נוסף השאירו פרטים

פורסם בקטגוריות: הסכם ממון והסכמי זוגיות, עדכונים וחדשות, תעודת זוגיותתגיות: השאר תגובה

פרסם תגובה

שדות חובה מסומנים ב *

*
*

מותר להעזר בסימני HTML הבאים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מרקטיזם - פרסום בגוגל / פרסום באאוטבריין