- מייסדת ומנכלית הארגוןזוכת הפרס הבינלאומי ©STEVIE לנשים פורצות דרך 2019זוכת פרס רפפורט 2017 על עשייה נשית פורצת דרךזוכת הפרס העולמי INNOVACTION לחדשנות ויצירתיות משפטית 2009
-
למידע נוסף השאירו פרטים
הצטרפו אלינו
מידע נוסף על:
-
מהבלוג
חדשות הארגון
שימו לב!
כל התכנים באתר זה מוגנים תחת חוק זכויות יוצרים. "ארגון משפחה חדשה" ו"צוואה ביולוגית" הינם סימן מסחר רשום. אין להעתיק /להשתמש בתכני האתר ללא אישור מפורש מארגון משפחה חדשה.
הזכות להשתייך לתא משפחתי ידוע
לפני יותר משנה זכה ארגון משפחה בתיק עידן שניר ז”ל והוביל תקדים משפטי לפיו אשה כבת 40 תוכל להרות מזרעו של עידן ז”ל, אשר נפטר מסרטן, ואותו לא הכירה. ייחוד הפסיקה בכך שהאשה אינה מתכננת להיות אם פונדקאית, אלא בכוונתה לגדל את הילד ולשמש אמו – כאשר הורי האב יהיו הסבא והסבתא. “האינטרס של הצעיר הוא בניצחון החיים שפיעפע בו ובדור ההמשך שיישא את שמו”, פסקה בזמנו השופטת. בעקבות כך אנו מביאים כאן לראשונה חלק מהטענות שהועלו והתקבלו באותו משפט תקדימי אשר עוסק בסוגיית הזכות להשתייך לתא משפחתי ידוע.
לעניין זכות ההשתייכות לתא משפחתי אמר בית המשפט:
ובנוסף:
בפסק הדין אשר עסק באימוץ הדדי של ילדיהן של שתי נשים המקיימות מערכת חיים זוגית משותפת כתב השופט חשין:
נראה כי גם לקטין, ככל אדם אחר, קיימת הזכות לכבוד המוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, ואשר ממנה ניתן לגזור את זכותו של הקטין כבן אדם לדעת מהו מוצאו, בין היתר, כדי לשמור על זכויותיו המשפחתיות והאנושיות (ע”א 5942/92 פלוני נ’ אלמוני ואח’, פ”ד מח(3), 837 ,עמ’ 843-844). ניתן לקבוע עקרונית, כי מוטב שילד יכיר את זהותו האמיתית של אביו.
היטיב להגדיר זאת הנשיא מ’ שמגר, בציינו:
אמנם, דברי הנשיא שמגר נאמרו לאחר הולדתו של הקטין, אך נראה כי אין סיבה לשלול זכות זו מקטין מתוכנן אף אם טרם בא לעולם, אך כבר התגבשו מאמצים ונעשו מעשים להביאו .
לפרטים נוספים על צוואה ביולוגית פנו לארגון משפחה חדשה בטופס יצירת קשר, בטלפון: 03-5660504 או ישירות לדואר אלקטרוני: newfamily@newfamily.co.il